: اگه دنیای ثمربخش میوه ها رو مورد بررسی بذاریم هر کدوم از اونا رو میشه بدلیل خواص فراوون اون پراهمیت دونست ولی اون چیز که در تموم خاصیتای اونا مشترکه اینست که میوه ها خنک کننده های طبیعی بدن هستن و دارای مقدار زیادی ویتامین و کربوهیدرات واسه تغذیه بدن و هم اینکه تامین شکلای جور واجور رژیمای غذایی هستن.

به گزارش گروه خواندنیای مشرق، دلیل این همه طعم و رنگی که خدا متعال در تک تک میوه ها قرار داده بی حکمت نیس چراکه هر نوع از میوه ها خواص مفیدی واسه بدن آدم داره. در این گزارش به خواص 10 نوع میوه از بین میوه های بسیار  که مصرف اونا به طور مجعجزه آسایی در سلامتی و نشاط هر چی بیشتر شما دوستان تاثیر داره.

 

1_ پرتقال

 

پرتقال یکی از قدیمی ترین میوه هائیه که بشر ازش استفاده می کرده و در حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کنفوسیوس از اون نام برده .

 

: 10 میوه معجزه گر! + عکس

 

در حال حاضر بیشتر از ۲۰۰ نوع پرتقال در آمریکا کشت می شه و آمریکا نصف کل محصول پرتقال دنیا رو تولید می کنه. پرتقال اولیه، کوچیک، تلخ و پر از هسته بوده که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و هم اینکه انتخاب نوع بهتر و کود کافی بزرگ تر و شیرین تر شده.

 

پرتقال یه میوه اسیدیه و پس سم زداست. کلسیم پرتقال بسیار بهتر از کلسیم شیر جذب می شه. یه لیوان شیر 291 میلی گرم کلسیم داره که میلی گرم یعنی 31 درصد اون جذب می شه در حالیکه یه لیوان آب پرتقال 350 میلی گرم کلسیم داره که 130 میلی گرم یعنی 37 در صد اون جذب می شه.

 

پرتقال در حدود دو سوم نیاز روزانه ما، یعنی 50 میلی گرم ویتامین C داره.

 

2_ سیب

 

یه ضرب المثل قدیمی میگه: "با خوردن روزانه 1 عدد سیب هیچوقت احتیاجی به دکتر ندارین."

 

سیب پر از پکتینه که کلسترول خون (LDL) رو پایین می آورد. خوردن روزانه 2 عدد سیب، کلسترول خون رو بیشتر از 16 درصد کم می کنه. سیب با داشتن فیبر زیاد به افراد دیابتی کمک می کنه تا قند خون خود رو تنظیم کنن هم اینکه سیب از افزایش یا افت یهویی قند خون جلوگیری می کنه.

 

 ویتامین C موجود در سیب به نوع سیب بستگی داره. بیشتر اونا مقادیر زیادی ویتامین C دارن.

 

سیب پر از ویتامینا و مواد معدنیه. یه سیب متوسط با هسته و پوست 80 کالری انرژی داره. بهتره سیب رو با پوست بخورین اما تلاش کنین دانه های سیب رو نخورین. چون هر کدوم، شامل مقادیر کمی سیانیده. این ماده از درخت وارد سیب می شه تا با اون دانه هاش رو پراکنده کنه.

 

بدن آدم و حیواناتی که این دانه ها رو بخورند، اونا رو دفع می کنه. اما باید مراقب دانه های سیب له شده بود و اونا رو نخورد. خوردن سیب حدود 20 تا 30 گرم فیبر رو واسه بدن شما تامین می کنه و این درحالیست که رژیم غذایی با فیبر بالا می تونه خطر مریضی قلبی رو پایین بیاره.

3_ موز

موز معروفترین میوه گرمسیریه که معمولاً نرسیده چیده می شه و تا رسیدن به مقصد می رسه.

 واسه تسریع رسیدگی اون از گاز اتیلن استفاده می شه. تنها میوه ایه که واسه بعضی افراد، چاق کننده است چون مقادیر زیادی نشاسته داره. روزی یه عدد موز استفاده کنین. چون شامل مواد مغذی لازم بدنه.

 

موز شامل 8 آمینو اسید لازم واسه بدنه که بدن نمی تونه اونا رو بسازه. موز منبع غنی فیبر، پتاسیم و ویتامین C هستش که نقش کلیدی در سلامت قلب و کارکرد عضلات داره. موز رسیده حرکت روده رو تنظیم می کنه و برخلاف تصور عموم یبوست ایجاد نمی کنه. شاید آدمایی که موز نرسیده مصرف می کنن، دچار یبوست بشن.

4_ تمشک

تمشک میوه ای مثل شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به مشکی پیدا میشه. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و … خورده می شه.

 

بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگلا و صحراها می رید و بعضی وقتا اونو می کارن.

 

گلای تمشک به رنگای سفید، صورتی یا به صورت خوشه در ماه های مرداد ظاهر می شه و تا مهر دووم می آورد. قسمتای مورد استفاده بوته تمشک عبارت از میوه ، برگ، تخم، دانه و گله.

 

تمشک پر از ویتامینای C وKه و واسه اوره و فشار خون خوبه. تمشک خون رو تصفیه می کنه و واسه کسائی که به روماتیسم گرفتار هستن، بسیار به درد بخور است. تمشک واسه آرامش درد سودمنده، چون تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشه.پ

 

 تمشک خون رو قلیائی می کنه و قند اون واسه مبتلایان به مرض قند خوبه. تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است. این میوه دارای تقریبا شامل 10 گرم فیبر تو یه فنجون واحده. خوردن جوشونده برگ تمشک به مقدار 3 تا 4 فنجون در روز و بین غذاهای اصلی، بند آوردن ادرار رو درمون می کنه و بهترین دارو بر ضد درد کیسه مثانه س.

5_ گیلاس

این میوه نه فقط به خاطر طعم مطبوع بلکه به خاطر ظاهر زیبایش مورد توجه همگانه.

 

 

 

شکفتن شکوفه های گیلاس یکی از زیباترین مناظر طبیعته. تحقیقات نشون میده که رنگدونه موجود در گیلاس به رفع مشکلات و دردهای عروقی کمک می کنه. این رنگدانها شامل آنتوسیانین هستن.

 

 آزمایشات نشون داده که آنتوسیانین موجود در گیلاسهای ترش 10 برابر خاصیت ضد التهاب آسپرین عمل میکنن. البته این ماده مثل آسپرین، معده رو تحریک نمی کنه. گیلاس خاصیت سم زدایی هم داره.

 

از اونجا که میوه گیلاس دارای چربی و نشاسته کم و فیبر زیاده مصرف اون در حد مناسب به مبتلایان دیابت و ورم مفاصل پیشنهاد می ‏شه و از اونجا که قند گیلاس واسه افراد دیابتی زیان بار نیس پس دیابتیا می تونن به اندازه پیشنهاد شده از این میوه مصرف کنن.

 

میوه گیلاس هم اینکه مسکن اعصاب افراده. چربی اشباع شده در گیلاس بسیار کمه و هم اینکه مانند بقیه گیاهان کلسترول و سدیم نداره و از طرف دیگه ضمن داشتن فیبر خوراکی بالا، از ویتامین C بالایی هم برخورداره.

6_ زغال اخته

زغال اخته بیشتر از اینکه میوه ای عادی باشه، میوه نوبرانه و هوسانهه که در اواخر تابستون در مغازه ها دیده می شه. زغال اخته بیشتر به فرم توده ای در جنگلا و مردابا و نقاط مرتفع تا کم ارتفاع رشد می کنه.

 

محل کلی پرورش زغال اخته در ایران، استان قزوین و در مناطق شمالی این استان در بخشای رودبار و رودبار الموته. درخت زغال اخته از نیمه های اسفند شکوفه میده و نزدیک 2 ماه دارای شکوفه س. این میوه دارای رنگی قرمز و بسیار ترشه. وقتی که به طور کامل می رسه به رنگ مشکی و شیرین تبدیل می شه و کاربرد اون در صنایع غذایی و شکلات سازی، لواشک و… است.

 

زغال اخته دارای ویتامین C و B هستش و مقدار زیادی آهن، کلسیم و منیزیم داره. زغال اخته شامل بیشتر از 10 درصد تانن، قند، پکتین، اسیدهای آلی و رنگدونه است. این میوه خوشمزه کم کالریه و باعث اضافه وزن نمی شه. قند فروکتوز و گلوگز زغال اخته کمه. مصرف اون واسه افراد چاق و بیماران دیابتی مشکلی ایجاد نمی کنه. هم اینکه این میوه منبع خوبی واسه فیبره.

 

مصرف زغال اخته به کاهش مریضیای قلبی کمک می کنه. زغال اخته به کاهش سطح کلسترول هم کمک می کنه. زغال اخته جزو میوه هاییه که از بروز عفونت جلوگیری می کنه.

 

ابوعلی سینا، دانشمند و دکتر مشهور ایرونی آب زغال اخته رو واسه شستشوی زخم های جلدی و گرد ریشه اونو واسه درمون زخم ها به کار می بره. با تموم خواص مفیدی که زغال اخته داره مصرف بیشتر از اندازه اون باعث تهوع، اسهال، دل به هم خوردگی و سردرد می شه.

8_ انبه

انبه شامل مواد مغذی و تقویت کننده رودهه. هضم اون، بسیار آسونه. اگه مشکل معده یا سوء هاضمه دارین، انبه استفاده کنین که شامل مقادیر زیادی ویتامین C و کلسیمه.

 

 

در هند واسه جلوگیری از خونریزی، تقویت قلب و مغز مصرف می شه. به دلیل زیادی آهن، نقش سازندگی خون داره. پیشنهاد می شه آدمایی که از کم خونی رنج می برن، انبه مصرف کنن. واسه خانمها در طول دوران بارداری خوبه. انبه شامل ویتامینای مختلفیه.

 

ویتامین A یا بتاکاروتن محافظ پوست و مخاط بویاییه، چشم رو تقویت و سوخت و ساز رو تنظیم می کنه. انبه یکی از غنی ترین منابع بتاکاروتنه. بتاکاروتن، آنتی اکسیدان بسیار قویه که ضد رادیکالای آزاد عمل می کنه.

 

یه انبه بیشتر از نیاز روزانه شما بتاکاروتن داره. خونواده ویتامین B تقویت کننده سیستم عصبیه و به بدن کمک می کنه تا با استرس مقابله کنه. در ساخته شدن رنگدونه مو و پوست مؤثره. انبه به دلیل داشتن منیزیم و پتاسیم واسه کاهش فشار عصبی و داشتن آرامش روحی مؤثره. چون اسید آمینه و تریپتوفان داره و پیش ساز در تولید سروتونین یا هورمون شادیه.

 

اسید آمینه موجود در انبه مهمه. گلوتامین اسید، ماده مغذی مورد مصرف مغزه، که به دقیق شدن و فوکوس کردن وبهتر شدن حافظه کمک می کنن.

8_ توت فرنگی

طبق آخرین تجزیه علمى که از توت فرنگى کردن معلوم شده که توت فرنگى دارای مقدار زیادی پروتئین، چربى، سلولز و مواد روغنى، آهک و آهن و املاح حل شدنىه. بین املاح معدنى موجود در توت فرنگی باید از کلسیم، فسفر، سدیم ، منیزیم ، سیلیس ، آهن ، گوگرد، بروم و ید نام ببریم. توت فرنگى داراى ویتامین هاى B و C و K مى باشه. حتی مقدار ویتامین C توت فرنگى زیادتر از مقدار ویتامین C لیموى ترشه.

 

 

 چیزی که توت فرنگى داره به این میوه خاصیت تقویت کننده و مغذى و تصفیه کننده خون و ادرارآور و بازسازی کننده املاح معدنى بدن و قلیا کننده خون داده.

 

براى دفاع بدن، در مقابل میکروبها و سموم، میوه اى خوبه، براى منظم کردن اعمال کبد موثره و فشار خون رو به حد معتدل نگه مى داره و براى اشخاصى که مرض قند دارن مصرف اون خوبه. توت فرنگى رو وقتى به طور کامل رسیده انتخاب کنین و با آب جارى بشورید ولى اونو در آب نندازین که مدتى بمونه چون عطر و خواص به درد بخور اون از دست مى رود.

 

 خانمهایى که مى خواهند از توت فرنگى به عنوان درمون زیبایى استفاده کنن باید پنج یا شش عدد توت فرنگى رو تو یکدست نازک بریزن و فشار بدن تا آب اون در ظرفى خارج و جمع شه و بعد اونو به صورت خود بمالند تا پوست اونا شفاف و با تازگی شه.

9_ انگور بنفش

شکلای جور واجور و اقسام انگور در فصل تابستون و پاییز در دسترس همه مردم قرار داره. این میوه یکی از منحصر به فرد ترین میوه هاییه که در رنگای جورواجور و سایزهای جور واجور در بازار هست.

 

 

انگور یه میوه بهشتیه و خواص زیادی داره. دانه های سبز یا قرمز یا حتی بنفش انگور خاصیتای جادویی دارن و در درمان خیلی از مریضیا تاثیرگذارند. به گفته پزشکان، انگور سربازیه که به جنگ بیماریای قلبی میره و ضمن افزایش انعطاف و سلامت ماهیچه های قلب، به کاهش کلسترول و فشار خون کمک می کنه.

 

 این میوه در مورد حفظ سلامتی قلب زنان بهتر از مردان عمل می کنه و به خاطر همین مصرف اون به طور خاص واسه خانوما پیشنهاد می شه.

 

انگور از اون دسته میوه هاییه که مقادیر زیادی آنتی اکسیدانت در خود گذاشته و یه ضد سرطان قوی هستش. جالبه بدونین محققان تازگیا به این نتیجه رسیدن که انگور از دچار شدن به فراموشی جلوگیری می کنه. علاوه بر این یه خبر خوش دیگه هم واسه طرفداران انگور هست و اون خاصیت ضد پیری این میوه س که پس از تحقیقات زیاد به اثبات رسیده.

 

انگور از پیر شدن سلولا جلوگیری می کنه. به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین که آب انگور هم به اندازه خود اون و حتی بیشتر از اون واسه سلامتی بدن خوبه و پزشکان علاوه بر نوشیدن آب انگور، خوردن میوه اونو هم تاکید می کنن.

 

خاصیت دیگری که این میوه داره اینه که اجازه نمی ده پلاکتا در خون به هم بچسبند و از گرفتگی عروق پیشگیری می کنه. ضدسرطان بوده و خاصیت ضدپیری هم داره و سلولا رو از گزند رادیکالای آزاد که عامل پیر شدن سلولا هستن، مراقبت می کنه.

در کل مصرف انگورهای رنگین تر می تونه واسه بدن مفیدتر باشه و به عبارت ساده تر تموم میوه ها و سبزیجاتی که به رنگ نارنجی، قرمز یا بنفش هستن، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدپیری بیشتری داشته و مفیدن و هر چی رنگ انگور پررنگ تر باشه خصوصا انگور بنفش که حافظ سیستم قلب و عروق بوده و از لخته شدن خون در عروق قلب پیشگیری می کنه.

10_ لیمو ترش

لیمو ترش محصولی معجزه گر در نابودی سلولهای سرطانیه و 10000 بار قویتر از شیمی درمانی عمل میکنه. خیلی از مردم در اثر سرطان میمیرن در حالیکه این راز بازم حفظ میشه تا منافع شرکتهای داروسازی به خطر نیفتد.

 

 

 لیمو ترش رو میشه به صورتهای متفاوت مصرف کرد، قسمت گوشتی اونو خورد یا آب اونو مصرف کرد. به صورت شربت و یا صور دیگه، باحال ترین خاصیت اون اثرش بر روی کیستا و تومورهاست. در مورد این گیاه ثابت شده که درمان همه شکلای جور واجور سرطان است.

 

هم اینکه به عنوان یه ضد قارچ و عفونت و کرمها حساب میشه. فشار خون بالا رو تنظیم میکنه و و ضد افسردگی است و با استرس و مشکلات عصبی مقابله میکنه. لیمو ترش سلولای سرطانی رو در 12 نوع سرطان از جمله سرطان روده، سینه، پروستات، ریه و پانکراس نابود میکنه. و باحال تر از همه اینکه این نوع درمان با عصاره لیمو نه فقط سلولهای سرطانی رو نابود میکنه بلکه سلولهای سالم رو هم آلوده نمی کنه.

 

این میوه، بهترین سم زدای طبیعیه. اگه می خواین بدن خود رو پاکسازی کنین، صبحها لیمو بخورین. نصف یه لیمو ترش بزرگ رو در آبمیوه خود بچکانید. به این ترتیب نوشیدنیها طعم فوق العاده ای پیدا می کنن. لیمو مثل بقیه مرکبات منبع مناسب ویتامین C هستش. لیمو واسه پاکسازی دستگاه گوارش خوبه. لیمو رو در آب گرم بچکانید و استفاده کنین.

 

 با این کار یه نوشیدنی گرم و ملایم و مدٌر ایجاد میشه که سم بدن رو دفع می کنه مخصوصاً وقتی که بخواین در برنامه غذایی خود پاکسازی سموم رو داشته باشین. عطر لیمو واسه تقویت روحی مناسبه. رایحه درمانها فکر می کنن این رایحه به تقویت سیستم عصبی کمک می کنه.

 

از لیمو واسه تقویت مو هم استفاده می شه واسه آدمایی که موی چرب دارن، مؤثره. چون غدد چربی رو تحریک می کنه و با تولید چربی موها درخشانتر به نظر می رسن. آب لیمو به خاطر طعم بسیار خوب و قند بسیار کمی که داره، در طبخ غذاهای جور واجور و در نوشیدنیها استفاده می شه.

 

مخصوصا واسه مراقبت از سیستم ایمنی بدن در زمستون و جلوگیری از سرماخوردگی به درد بخور است. لیمو در غذاهای فصل تابستون مخصوصا در سالادهای سرد مخصوص تابستون هم استفاده می شه. لیمو معمولاً به همراه غذاهایی که با ماهی جفت و جور می شن هم مصرف می شه.

 

 

مشرق نیوز

 

 

 

.

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *